IDEEA …

Publicat în categoria : Idei și Afaceri

Există numeroase persoane interesate de latura antreprenorială….privată….patronală…sau cum se mai poate numi ea.

Apetitul pentru acest gen de activități se conturează treptat, sub influența unor factori externi, contextuali, ce ajung să se combine cu propria personalitate și cu modul de a fi. Apetitul crește treptat și ajungi să te întrebi…Ce aș putea să fac și eu pe această piață competitivă PENTRU CĂ ….. Acest PENTRU CĂ este diferit de la persoană la persoană. Unii dintre noi nu avem stare, ne plictisim cu activitatea prezentă pe care o desfășurăm și dorim lucruri mai provocatoare, alții considerăm că suntem la fel de capabili ca cei ce au reușit deja așa că musai am dori să o și demonstrăm. Mai sunt unii dintre noi împinși de la spate de familie sau prieteni. Unii vedem oportunități financiare și ne gândim să le valorificăm…Și lista de stări și motive PENTRU CĂ poate continua.

Concluzia este că apetitul vine, dar nu-ți aduce și ideea. Vrei ceva dar nu știi ce. E ca atunci când îți este foame dar nu știi ce vrei să mănânci.
Adevărul e că există numeroase idei de afaceri. O demonstrează piața. Ceea ce este greu de găsit însă este idee și rețeta de succes a acesteia. Este suficient să te uiți în jur pentru a vedea că, aceeași idee, la unul „s-a prins” și crește frumos și trainic, iar la altul deabia mai respiră.

Cine face diferența? Ideea, rețeta sau omul? Prima provocare este să vă gândiți și să încercați să găsiți singuri răspunsul la această întrebare.