O IDEE DINTR-O PASIUNE

Publicat în categoria : Idei și Afaceri

Ideea unei afaceri născută dintr-o pasiune nu reprezintă o noutate dar categoric reprezintă un motiv de a demonstra că este un bun început, așa că azi am să vă povestesc despre ANA.
Pe scurt povestea ne zice așa – Ana mărgelește. De ce mărgelește ANA? Sincer vă spun că, pentru a afla răspunsul și a fi sigură că nu este o simplă presupunere proprie, am luat decizia să o iscodesc chiar pe ANA.
Așadar i-am propus să-mi răspundă SINCER la câteva întrebări mici și nevinovate.
–––-

1.ANA, cine ești Tu?

Eu sunt un copil al Universului….O idealistă boemă și o visătoare incurabilă. Sunt o firimitură dintr-o conștiință extinsă! Am privilegiul de a-mi fi accesat și exploatat corpul fizic prin adăugarea celui mai frumos dintre roluri: cel de mama. Sunt soție, iubită și prietenă. Mai am multe de transferat din imaginarul meu în realitatea comună în care trăim!

 

2.De unde a venit pasiunea pentru mărgelit, în condițiile în care, din câte știu eu, ești licențiată în Studii Culturale?

Dintotdeauna am fost o fire creativă; îmi plăcea să creez tot felul de lucruri. Pasiunea pentru mărgelit a prins contur chiar după terminarea studiilor universitare. Am fost mereu atrasă de lumea artiștilor de orice fel. Mărgelitul este universul pe care l-am creat pentru mine și, abia dupa, mi-am dat seama că și ceilalți se pot bucura de el! Mi-a oferit foarte multe această pasiune! Am învățat să îmi cultiv răbdarea, perseverența, autodisciplina, relaționarea umană, dăruirea și iubirea!

 

3.Cine te-a învățat să mărgelești?

Spiritul autodidact și dorința de autoexpresie m-au animat să caut profesori din domeniu. Așa am ajuns să utilizez tutorialele de pe youtube în inspirațiile mele; am învățat unele lucruri de baza de la alți oameni pasionați, iar pe urmă am contribuit prin adăugarea de noi modele din imaginația și creativitatea proprie.

 

4.Care sunt principiile pe care le respecți în activitatea ta?

Îmi place să creez accesorii unicat care să reflecte dorințele doamnelor și domnișoarelor; să livrez la timp produse de calitate superioară. De regulă sunt creatoare exclusivistă, deși de foarte multe ori sunt co-creatoare alături de iubitorii de accesorii realizate manual cu care împreună concepem designul ideal care vine să le completeze ținuta. Recunosc că m-am trasformat într-un detectiv: dacă observ că nu apreciezi astfel de produse, care necesită timp și muuultă răbdare până la produsul finit, prefer să nu îți dau accesoriul. Îmi iubesc prea mult creațiile ca să le las să ajungă uitate prin sertarul cuiva.

 

5.Care sunt sursele de inspirație a accesoriilor tale?

Mă inspir din natură, mediul online care ne oferă trenduri și, nu în ultimul rând din imaginația mea. De cele mai multe ori și nevoia mă inspiră. Îmi achiziționez o ținută, iar în urma ei îmi concep și o pereche de cercei care să o completeze. Ajung să fiu un fel de croitor de accesorii. Foarte multe din clientele mele sunt o sursă de creație, ele știu exact ce vor și mă inspiră să creez noi frumuseți. De câteva ori am fost doar executant, conceptul aparținându-le în întregime. Mă mândresc și încurajez asemenea forme de exprimare !

 

6. Ana, eu știu că faci niște creații minunate pentru că le-am admirat. Știu că le iubești foarte mult și înțeleg că unele sunt unice pur și simplu pentru că ele reprezintă transpunerea unei stări interioare într-o formă materială. Mai știu că sunt în jurul nostru persoane ce apreciază astfel de lucruri și investesc resurse financiare să și le achiziționeze tocmai pentru că aceste creații au personalitate, iar ele au posibilitatea să și le cumpere sau să și le comande cu titlul de unicat.

Ce te-a oprit până acum să încerci să transformi această pasiune într-o activitate economică cu profit?

Lipsa timpului alocat acestui hobby, deoarece necesită enorm de multă implicare pe toate planurile: de la realizarea efectivă a accesoriilor, la promovare, la livrare cât și existența altor priorități în punctul acesta al vieții mele.
Până să fac cursul de antreprenoriat constat ca nu aveam multe din informațiile necesare care să îmi propulseze pasiunea la nivelul următor, dar acum puzzle-ul informațional a fost completat.

 

7. Crezi că în acest moment ai suficient curaj pentru a face un pas mare către antreprenoriat?

Dintotdeauna m-am considerat o vizionară și nu o conformistă. In urma cursului de antreprenoriat parcurs, stufos în informații prețioase și de înaltă calitate, mi-am conturat curajul necesar în demararea unei afaceri de succes și prin asta în construirea unei noi realități pentru mine.
–––-

Cuvintele Anei le-am redat cu exactitate și vă garantez că o descriu în detaliu și adevărat. Iar eu mă bucur enorm că a luat decizia de a transforma pasiunea ei într-o afacere (în perioada imediat următoare) și o voi susține în acest sens pentru că toate lucrurile pe care le creează sunt extraordinare.
Accesoriile create de ea pot completa cu succes ținute clasice, elegante, vintage sau nonconformiste, casual, pentru ocazii speciale SAU DE ZI CU ZI și ne pot defini persoana sau personajul și rolul, prin culoare și model, bucurând simțurile noastre și ale celor ce ne privesc. Eu cred că accesoriile create de ea (în situația în care va continua cu perseverență ceea ce și-a propus) vor ajunge într-o zi la valoarea intangibilă celor mulți, dar azi, la început de drum sunt accesibile tuturor celor iubitori de unic și frumos.

Așa că, dacă vă plac, susțineți minunatele creații manuale ale acestei tinere și comandați-vă acum o piesă la adevărata voastră valoare… pentru că ANA chiar merită, ca mulți alți tineri din România, să fie susținută pentru a-și transforma pasiunea într-o formă de muncă permanentă.

PS. V-am atașat poze cu câteva din creațiile ANEI pentru a avea o idee mai clară asupra potențialului ei creator DAR, vă recomand să-i vizitați pagina de facebook: https://www.facebook.com/AccesoriAna unde vă veți convinge de frumusețea micilor capodopere realizate și, cu acordul ei, am să vă dau și numărul de telefon pentru a o putea contacta = 0741576228 (nume de familie Carpov).