Încep înscrierile în programul START-UP NATION 2018

Publicat în categoria : Finanțări

În mod OFICIAL pe 27 decembrie 2018 încep înscrierile în programul START-UP NATION 2018
Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00. Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare.
Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.
Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.
”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.
Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.
CONDITII DE APLICARE
Pentru a putea aplica la Start-up Nation 2018 trebuie să:
• Aveți o firmă (SRL, SRL-D) înființată după data de 30.01.2017;
• Firma trebuie să nu aibă datorii la bugetul general consolidat sau la bugetele locale;
• Nu puteți accesa Start-up Nation 2018 dacă firma a primit finanțare prin Start-up Nation în 2017 sau dacă sunteți acționar/asociat în altă firmă care a primit finanțare prin programul Start-up Nation în 2017;
• Activitatea pe care doriți să o desfășurați să se încadreze în activitățile eligibile prin program;

Pentru a avea șanse reale ca proiectul dumneavoastră să primească finanțare, activitatea prestată trebuie să se încadreze în una dintre următoarele categorii:
• Producție (maxim 100 puncte)
• Industrii creative (maxim 100 puncte)
• Servicii (maxim 100 puncte)

Principalele noutăți ale Start-up Nation 2018 se rezumă la:
• Depunctarea zonelor cu o densitate mare a IMM-urilor la 100 de locuitori – București, Ilfov și Cluj. Pentru acordarea punctajului se va lua în calcul locația de implementare a proiectului și sediul social;
• Acordarea de punctaje egale pentru activitățile de producție, servicii și industrii creative;
• Depunctarea beneficiarilor ce au avut firme în insolvență sau faliment în ultimii 5 ani (2013-2017);
• Posibilitatea acordării unui avans, în valoare de maxim 30% din totalul finanțării ;

Vor fi finanțate 10.000 de planuri de afaceri, din toată țara. Proiectele se vor putea depune timp de 30 de zile lucrătoare, până la 27 ianuarie 2019.