Pot fi antreprenor ?

Publicat în categoria : Antreprenoriat

Teoretic și practic orice adult poate deveni Antreprenor în România deoarece prevederile legislative privind înființarea și dezvoltarea de activități economice sunt generoase sub aspectul condițiilor și formelor de exercitare a activităților independente.

Ceea ce aș recomanda oricărei persoane interesate de acest tip de ocupare este să se informeze cu privire la aceste reglementări legislative pe de o parte și să se evalueze pe sine, sub aspectul calităților și punctelor slabe, pe de altă parte.
Antreprenoriatul, ca orice formă de ocupare, se poate învăța, iar propriile noastre abilități, aptitudini și cunoștințe îl pot susține în dezvoltare.
Simultan, conștientizând propriile noatre puncte slabe se pot identifica acele aspecte pentru care vom avea nevoie de suport și sprijin din partea unor terțe părți, cum ar fi: familia, prieteni, specialiști din diverse domenii, instituții publice de profil.

Ca în orice profesie și ocupație există persoane ce au un set mai mare de trăsături de personalitate înnăscute ce ii sustin în activitatea antreprenorială dar, există și persoane care compensează lipsa acestora prin multă muncă, determinare și consecvență.

Așadar, dincolo de orice test de compatibilitate pentru antreprenoriat, prima întrebare la care ar trebui să vă răspundeți este dacă: sunteți dispuși să vă părăsiți zona de confort personal… pentru că restul este doar o poveste proprie.

Antreprenoriatul reprezintă, în final, arena de antrenament și luptă a „sportivilor” ce doresc performanța în activități pe cont propriu, după motto-ul „Eu mi-s cântul, eu mi-s jocul!” și, ca-n orice competiție, pentru a participa la campionate trebuie să fii dispus să muncești foarte mult iar pentru a fi premiat trebuie să fii dispus să te dedici acestei activități cu trup și suflet.

Deci, în concluzie, întrebarea corectă pe care va trebui să ți-o pui este: Vreau să fiu Antreprenor?